GATTO GABRIEL LIVE AT CLO FERIA LATINOAMERICANA EINDHOVEN

Latijns Amerika viert feest in Eindhoven
Datum: Zondag 13 september 2015
Plaats: Tennishal van het Sportcomplex Eindhoven Noord.
Tijd: 12:00 tot 19:00 uur
Entree vanaf 12 jaar: 5 euro
Kinderen tussen 4 en 12 jaar: 2 euro

Het Latijnsamerikaans Centrum voor Oriëntatie ( C.L.O) nodigt iedereen uit om naar de Feria Latinoamerica te komen in Eindhoven. Er is geen ander evenement in Nederland dat onder één dak de rijkdom van Latijnsamerika op zo’n uitgebreide manier presenteert. De bezoekers kunnen een culturele ontdekkingsreis maken, zonder daarvoor het vliegtuig te pakken. Vijftien landen uit één continent met grote verschillen maar ook met veel gemeenschappelijk kenmerken zijn met elkaar verbonden met als prachtig resultaat: een kleurrijke identiteit vol passie.

Dit jaar zijn de volgende landen aanwezig bij de Feria Latinoamerica: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Chili, Cuba, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Guatemala, Honduras, Mexico, Panamá, Paraguay, Peru en Venezuela.

In allerlei kraampjes willen vrijwilligers van het C.L.O. , die vanwege verschillende redenen naar Nederland zijn gekomen, graag de passie voor hun land van herkomst delen. Ze trekken hun mooiste folklorische klederdracht aan en beantwoorden de vragen van het publiek met een glimlach.

Eén van de belangrijke kenmerken van de Latijns-Amerikanen is hun gastvrijheid. Ze openen makkelijk de deuren van hun huizen en de Feria Latinoamerica is hier geen uitzondering op. De bezoekers kunnen de culinaire diversiteit ervaren, want er worden heerlijke gerechten en zoete specialiteiten aangeboden om te proeven en ook eventueel mee naar huis te nemen. Bovendien is er de gelegenheid om typisch Latijns Amerikaaanse en zelfgemaakte artikelen te kopen.
Aan de jonge bezoekers is ook gedacht. Ze kunnen zich vermaken met een springkussen en andere activiteiten die gepland zijn. Natuurlijk, de traditionele piñata mag niet ontbreken! Die staat klaar vol met snoepjes en cadeautjes!

De hele middag wordt gevuld met vrolijke gevarieerde muziek, met zangoptredens en typisch folkloristische dansvoorstellingen.

Tenslotte, wordt dit jaar een feestelijk tintje toegevoegd aan de Feria Latinoamerica, omdat het C.L.O zijn 15 jarig jubileum viert.
Kortom, kom naar de negende editie van de Feria Latinoamerica om een culturele ontdekkingsreis te maken, vergeet niet te vragen, praten, leren, proeven, dansen en zingen. In andere woorden: geniet! Want het wordt FEEST met Latijnsamerikaanse passie!

————————–————————–————————–————————–—————–
Niet voor publicatie:
Het C.L.O is een stichting die sinds april 2000 activiteiten onderneemt in het kader van hulp bij de integratie van de Latijns-Amerikaanse inwoners van Eindhoven en wijde omgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mevrouw Milagros Maldonado (voorzitter C.L.O.) Tel: 040-2426186 E-mail: info@cloeindhoven.nl www.cloeindhoven.nl Facebook: Ferialatinoamerica