Beatmachine is een allround Zuid-Amerikaanse Top muziekformatie gevestigd in Nederland. Partyband Beatmachine is vooral bekend om zijn uniek repertoire met show, spektakel, entertainment, sound waar zang en muzikaliteit op nummer 1 staat.

Met een ijzersterke muzikale bezetting bestaande uit de “grootste” artiesten uit de Latin-Surinaamse muziekscène levert Beatmachine een maatwerk aan muzikaliteit variërend van een tropisch partyband tot een showband voor een groot (inter-)nationaal festival/podia.

Gatto Gabriel (uit Venezuela)  de eyecatcher bij Beatmachine die het grote publiek veroveren met show en entertainment. Neem reggaeton, bachata, salsa, doe er een scheutje soca en merengue bij y ahíesta! El Gatto Gabriel! Samen met BEATMACHINE zorgt hij en Pape-man met de overige zangers ervoor dat op elk feest de tempratuur stijgt tot tropische hitte. Naast deze vaste crew is de band uit te breiden met danseressen (samba, Braziliaans dans) en overige bekende zangers zoals bugru (van kleine wasjes), marcel (van follow the leader), berry damri die het publiek extra doen smelten.

Beatmachine verkent de culturele grenzen van swingend Latin, het moderne Westen, het Traditionele Oosten en vertaalt dit in haar songs. Snelle licks, vurige melodielijnen, orkestrale partijen, etnische klanken en teksten over het alledaagse zijn enkele componenten uit de muziek van Beatmachine. Naast covers worden er ook eigen nummers door Beatmachine geschreven en gecomponeerd. Een combinatie van akoestisch en elektrische slagwerk zorgt voor een daverend ritme.
Salsa, merenque, soca, dancehall, reggae, reggaeton, cumbia, , top-40 liedjes, Hindi-pop e.a. stijlen passeren allen de revue en zorgt Beatmachine dat een ieder aan zijn trekken komt.